Ha esclatat el debat

31 maig

Portava un temps produïnt-se de manera somorta, fins i tot des d’abans de les eleccions al Parlament del novembre de 2010, però la dedicació de la majoria de militants i simpatitzants socialistes a les moltes tasques que el PSC havia d’afrontar davant les cites electorals han ajornat l’esclat del debat fins després de les eleccions municipals celebrades el passat 22 de maig. Els resultats electorals adversos han esperonat el debat, però no en són l’única causa.

Des d’aquest blog, que va néixer amb la intenció de contribuir al debat al si del socialisme català, celebrem la irrupció de diferents iniciatives i propostes. Des de la llançada bàsicament a través del hashtag #congresdesdebaix al Twitter (tot i tenir presència a Facebook també), fins la basada en el grup de Facebook +PSC, passant per la proposta de la corrent d’opinió Nou Cicle, així com pel Manifest per un nou socialisme català, entre els impulsors del qual es troben diverses persones vinculades a aquest blog. L’abast dels impulsors i signants del Manifest per un nou socialisme català és, però, molt més ampli en tots els sentits, i inclou sensibilitats diverses convocades únicament per allò que en el manifest s’expressa.

Creiem que és necessari que es produeixi un debat ampli, amb la participació del major nombre de companys i companyes possible, i que el procés que s’endegui sigui ambiciós, profund, serè, generós i fecund. Estem convençuts i convençudes, a més, de que la militància socialista és perfectament capaç de dur a terme un procés exemplar en la forma i profundament regenerador pel que fa al fons. El proper Congrés ha de suposar l’inici d’aquest procés, que no podem permetre’ns tancar en fals.

Els qui hagueu tingut la paciència de llegir els articles que s’han publicat a Un Món a Guanyar, i potser fins i tot al seu antecedent immediat, Temps de Canvi (que inicià el seu camí l’any 2003), podeu imaginar en quin sentit  ens agradaria que canviés el PSC, a les diverses persones que hi hem escrit. Als que no n’hagueu tingut ocasió, sense deixar de convidar-vos a capbussar-vos-hi un xic, esperem trobar-vos en el debat i poder parlar-ne cordialment i animada.

Ferran Pedret

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: