Obrir el Partit a noves idees: El PSC del futur

17 abr.

Ens trobem en una situació difícil, on el Partit ha sofert un retrocés continu a les darreres eleccions (a excepció de les generals). Un moment on hem de reflexionar cap a on volem anar, quin és el nostre electorat i, com a Partit, a quina part de la societat volem representar.

En els darrers anys, fruit de l’exercici del govern,  el debat intern s’ha tancat. Les noves idees no han pogut penetrar  a l’estructura del Partit i tot canvi ideològic ha estat rebutjat. El govern ens ha obligat a ser flexibles i, en alguns moments, a seguir velles idees i fer del liberalisme un dogma essencial del mateix. Vull dir liberalisme o neoliberisme, perquè aquí no estic renegant del mercat, un mercat que com sabem es pot emmarcar de moltes maneres, no és el mateix l’economia de mercat a Noruega que a Brasil…

Però ara cal obrir la porta a noves idees, un partit socialista no té sentit si no serveix per a repartir la riquesa. Cal estudiar la implantació de la renda bàsica, una imposició més progressiva, la taxa Tobin, l’ impost de Successions i l ’impost del Patrimoni…

 En definitiva, tot un programa socialista que requereix que el Partit com a mínim reuneixi dues condicions:

1.- Ser un partit fort que no estigui  sotmès a l’atzar dels poderosos i que defensi els més febles. Sense una estructura de Partit  molt organitzada, aquells que disposen del capital imposaran les seves idees, desdibuixant el seu sentit i fent-nos creure que som un Partit fort i obert quan en realitat serem un Partit sense múscul, i on les nostres decisions les prendrà el mercat.

2.- Que aquells que defensem les idees de redistribució des dels poders públics tinguem cabuda en el Partit, si no és així aquest es pot convertir en un Partit a disposició del mercat , on els que defensem les polítiques redistributives estarem intel·lectualment fora.

En definitiva, ara és el moment d’obrir el Partit a les noves idees, alhora que donem vitalitat i solidesa al mateix perquè no caigui en mans dels poderosos disfressats de cants de sirena de falsa llibertat.

Òscar J. García

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: