Bailaores i querelles

21 febr.

Fa uns dies, a conseqüència de les revoltes que s’han estès per diversos països àrabs, escrivia que la mobilització social, malgrat que se’ns hagi volgut fer creure el contrari, és encara una poderosa eina de transformació política. L’acció col·lectiva té una immensa capacitat de canviar les coses. A voltes aquesta acció col·lectiva adopta la forma d’una vaga, de manifestacions o protestes massives, i altres adopta formes originals, efectistes però efectives, com en el cas de les accions del col·lectiu  Flo 6×8. Avui hem sabut d’una altra forma de rebel·lar-se contra el fat, perquè un grup d’advocats ha decidit presentar una querella contra les agències de qualificació de riscos, per maquinació per alterar el preu del deute públic espanyol. És ben sabut que els moviments especulatius contra el deute d’Espanya han tingut greus conseqüències socials per al conjunt del ciutadans i ciutadanes. Això mateix denunciava fa uns mesos, i en base a molt similars arguments legals, el col·lectiu Inflexió davant la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Cal prendre nota de les noves formes de contestació i mobilització, ser conscients dels anhels i exasperacions que expressen i, des de l’esquerra, ser capaços de donar un sentit i un horitzó polític a allò que representen, per poder escriure sense paper pautat el nostre futur.

Ferran Pedret

Anuncis

Una resposta to “Bailaores i querelles”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Crims econòmics contra la humanitat « unmonaguanyar - 29/03/2011

    […] aquest blog us hem parlat de la querella interposada per un grup de ciutadans contra les agències de rating, i de la denúncia interposada pel col·lectiu Inflexió contra els agents econòmics que especulen […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: