Llibertat, igualtat, solidaritat

13 gen.

Els valors en el que es basa el socialisme són la llibertat, la igualtat i la solidaritat. En aquests conceptes es fonamenta l’enriquidora història que uneix els partits socialistes de diferents països i moments. Les diferents cultures i etapes històriques han tingut dins dels partits socialistes d’arreu la garantia de la defensa de la dignitat de les persones, de totes les persones, amb independència del seu lloc de naixement i per tant sense tenir en compte la seva disponibilitat de recursos.

És doncs, aquesta estimulant missió la que ens ha mogut a socialistes del món sencer a treballar conjuntament per la defensa de la justícia social en les nostres societats. Defensant la llibertat de les persones a escollir el seu propi destí, a partir d’una igualtat real d’oportunitats entre elles (disposant de la informació i els instruments per arribar a on es desitgi) i, finalment, exercint la solidaritat entre les persones que més tenen cap a les que menys disposen.

Els socialistes portem defensant inesgotablement aquests valors al llarg de generacions i generacions, però avui en dia alguns volen aprofitar el desconcert creat per la crisi global que estem patint per afeblir i desmerèixer els valors de l’esquerra titllant-los de caducs i desfasats.

En els últims trenta anys les desigualtats en el món han anat a més. Les diferències entre els poderosos i els que menys tenen han crescut i, per altra banda, s’ha difuminat cada cop més el rostre de qui més té. Lluny d’estar arribant doncs a l’objectiu final del nostre encàrrec ens estem allunyant d’ell. Per tant, avui més que mai, tenim el deure de tirar endavant els nostres principis amb la força de qui s’aixeca el primer dia. Ens cal explicar i conscienciar a les persones del perquè del socialisme avui i de perquè els seus principis bàsics de llibertat, igualtat i solidaritat són més vigents que mai. Són d’irrenunciable actualitat si volem que la nostra societat torni a somiar i a treballar per un món més just, un món millor.

Sara Jaurrieta

Anuncis

Una resposta to “Llibertat, igualtat, solidaritat”

  1. Jordi Fornos Vicens 13/01/2011 a 21:04 #

    des de la meva posició de NO votant socialista (PSC, i encara menys PSOE) però sí des de la consciència d’esquerres i, evidentment, progressista, agraeixo que encara avui (gener del 2011) hi hagi algú que cregui en uns principis que no acaben de néixer ara precisament… estic pròxim tant al socialisme, com a les polítiques d’esquerres (sigui en coalicions de govern, com no) i malgrat les bofetades rebudes darrerament, sobretot a Catalunya i ara a Barcelona, segueixo creient en les persones que tiren endavant des del lideratge polític aquestes idees… lamento profundament, de manera ratllana al fàstic polític i personal, certs posicionaments de membres del PSC davant la situació creada a partir de les darreres eleccions nacionals catalanes, que en lloc de posicionar-se al costat de la seva gent per intentar sortir del cop i poder encarar aquestes importants eleccions municipals que tenim a girar la cantonada amb la solidesa que la gent d’esquerres esperem d’un partit com el PSC, es dediquen a dinamitar l’essència de la ideologia i les persones que sí volen seguir treballant amb honestedat, i que gràcies a déu també s’equivoquen… Catalunya, Barcelona, el meu Barri i jo necessitem sentir-nos recolzats pels polítics, en tant que haurien de vetllar per les nostres necessitats i treballar plegats amb nosaltres, els ciutadans de a peu… aquest article de Sara Jaurrieta, sense abanderar cap posicionament de corrent de lideratge polític, sí abandera, i d’això m’enorgulleixo, la voluntat de no oblidar els principis, socialistes o no, de la gent d’esquerres, que cadascú des de la seva opció encara creiem en un món millor… al so de la música de Norah Jones i de part d’un psuquero romàntic, gràcies Jaurrieta!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: