PSC, apunts organitzatius

31 des.

El PSC del segle XXI ha de tenir una nova organització. Una organització que s’ha de fer preservant el millor del que tenim i adaptant-la els nous temps. Es tracta de reformar l’instrument més important de transformació social de Catalunya. És important no fer de renovadors del no res, s’ha d’evitar caure en els errors que es van produir al PCI (Partit Comunista Italià), on la seva refundació, per tal de convertir-lo en un partit de govern el va portar a ser un Partit desdibuixat, sense capacitat per arribar al govern, ni capacitat transformadora per incidir en les polítiques del govern des de l’oposició.

La veritat és que ens trobem en un moment crucial del socialisme a Catalunya i per això voldria posar sobre la taula tres reflexions sobre l’organització del PSC:

1.- No podem parlar de proposta organitzativa sense saber a quines idees serveix, i jo crec que aquesta organització ha de servir bàsicament a una força de transformació social. En definitiva, un Partit que vulgui posar sobre la taula polítiques que ens portin a la justícia social.

2.- Cal canviar el model d’organització, però hi ha uns elements claus que han permès triomfar al Partit i que cal mantenir amb fermesa, perquè han estat fonamentals en la nostra fortalesa territorial. Tot canvi organitzatiu ha de permetre millorar el funcionament de les agrupacions locals, la seva flexibilitat participativa i la seva capacitat d’incidir en les decisions polítiques del Partit.

3.- També hem de valorar la implantació social del Partit dels Socialistes més enllà de les estructures pròpies del mateix. Què vol dir això? Doncs vol dir moltes coses, des de pensar si caldria plantejar-nos una xarxa social al voltant del PSC (per exemple cooperatives, escoles concertades o suport als aturats, diaris, etc).

Per finalitzar aquesta reflexió cal renovar l’organització, fer els canvis necessaris per avançar, però sense descapitalitzar la nostra presència als territoris. Cal bastir una alternativa d’esquerres transformadora amb un ampla coalició de treballadors, aturats, classes mitges, emprenedors, joves i actuals abstencionistes. Una majoria social per aconseguir una societat justa on ningú sigui exclòs.  Al servei d’aquestes idees ha d’estar l’organització del PSC.

Òscar J. García

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: